World of Warcraft veya kısaca WoW eminim bazılarınız filmi, bazılarınız ise oyunu duymuştur ama Türkiye’de ikisini de duymayan duysa da nasıl bir şey olduğunu bilmeyen birçok insan olduğu için bu yazıyı yazmaya karar verdim. Çünkü bu oyun kesinlikle herkes tarafından bilinmeyi hak ediyor. Farkettiyseniz bir önceki cümlede “oyun ve film” demedim, sadece “oyun” dedim. Nedenini soracaksanız film tam bir rezaletti. Biliyorum fazla subjektif bir yorum ancak bu oyunu sevip oynayan yüz kişiye sorsanız en az doksanı hatta belki tamamı size filmin berbat olduğunu söyleyecektir.
Neyse, filmi gömdükten sonra artık biraz oyunu anlatmak istiyorum.WoW, 2004 yılında piyasaya sürülmüş ve Blizzard tarafından
geliştirilen bir MMORPG (Online rol yapma) oyunudur. Devasa bir haritası olan
bu oyunun hikayesi de oldukça uzun ve derindir. İnsanlar ve Orklar farklı
gerçekliklerde yaşayan ırklardır. Zamanla Orkların dünyasının sonu gelmeye
başlamıştır ve ne yapacaklarını düşünürken aralarından Gul’dan isimli bir Ork,
Fel adlı bir gücü kullanarak onları daha güzel ve yaşanabilir bir dünyaya
götürebileceğini söyler ve dediğini de yapar. Gittikleri dünya ise Azeroth isimli,
insanların dünyasıdır. Orkların Azeroth’a gitmesi ile insanlar ve Orklar arasında çok
büyük bir savaş başlar. İlerleyen zamanlarda Orkların tarafına; Undead, Tauren,
Troll, Blood Elf ve Goblin gibi ırklar geçer ve bu müttefiğin ismi Horde olur. İnsanların
tarafına ise; Dwarf, Night Elf, Gnome, Worgen, Draenei gibi ırklar geçerek Alliance
adlı bir müttefik oluştururlar.
Artık birazckık daha derinlere inip oyunda neler yapılabildiğinden bahsetmek istiyorum. Cevabı ise çok basit neredyse her şey. Görev yapmak isterseniz size ihtiyacı olan yüzlerce MPS den görev alıp yapabilirsiniz. Ya da ben ordan oraya gidip savaşmak istemiyorum beni bir odaya koyun ben gerçek oyuncularla savaşmak istiyorum derseniz eğer benim de size yanıtım, "o zaman PvP gir ve karşı taraf oyuncularını yerle bir et" olur. Çok yoruldum savaşmaktan ben bugün biraz balık tutmak istiyorum derseniz gidip tutabilirsiniz. Tuttuktan sonra da o balıkları ister yersiniz ister satarsınız karar size kalmış. Oyunda birbirinden farklı 10 adet ana meslek vardır. bunlar; herbalism(çiçekçilik), mining(madencilik), skinning(dericilik), alchemy(simyacılık), blacksmithing(demircilik), enchanting(efsungerlik) , engineering(mühendislik), jewelcrafting(mücevher işlemeciliği), leatherworking(dericilik) ve son olarak tailoring(Terzicilik). Fakat malesef ana mesleklerden sadece iki tane seçme hakkınız var. Yan mesleklere gelecek olursak bunlar; Aşçılık, Balıkçılık, İlkyardım ve arkeoloji olacaktır. İyi haber ise yan mesleklerden istediğiniz kadarını isterseniz hepsini seçebilirsiniz. "Tamam usta sen bunları yazdın bu kadar meslek var da, bu meslekler ne işe yarıyor?" diye düşünenler için hemen açıklıyorum bildiğiniz üzere MMORPG oyunlarındaki en önemli şey hep ortaktır, para.Ancak bu oyunda meslekler paradan fazlası. Bir Alchemist yaptığı iksirlerle kendni güçlendirebilir veya bir terzi kendine diğerlerinden çok daha dayanıklı güçlü bir zırh dikebilir. Bir demirci kendi kılıcını kendi başına dövebilir.
Oyunun başında karakterinizi oluştururken seçebileceğiniz bir sürü class ve her classın kendi yetenekleri var.
1-)Druid (Hasar, Tank, Healer)
Druidler, belirli hayvanlar dönüşerek farklı yetenekler kazanırlar. Vahşi bir kediye dönüşüp yüksek hasarlar verir. Bir ayıya dönüştüğünde takımını korumak için tank olarak rakiplerin sadece ona hasar vermesini sağlar. Bir geyik olup ekstra hızlı seyehatler edebilir. Veya bir kartal olup göklerde süzülebilir.
2-)Mage (Hasar)
Mageler, Frost mage ve Fire mage olarak ikiye ayrılırlar. Fire mageler çok büyük ani hasarlar verirken Frost mageler rakipleri önce dondurur sonra hasar verir ve rakibini yavaşlatarak hasar almadan karşısındakini öldürebilir. Magelerin çok fazla alan hasarlı yetenekleri olduğu için bir arada duran rakipler için tam bir ölüm makinesi.
3-)Warlock (Hasar)
Warlocklar, üçe ayrılır bunlar; Affliciton (rakibin üstüne yanma ve zehir gibi etkiler bırakıp ölmelerini seyretmek), Destruction (ani hasarlar vererek rakiplere nefes aldırmamak) ve son olarak Demonology (yanınıza çeşit çeşit demonlar çağırıp onlar sizin için savaşırken uzaktan rakiplerinizin ölmelerini izlemek)
4-)Hunter ( Hasar)
Hunterların en belirgin özelliği yanlarında her zaman bir pet ile gezmeleridir. Bu pet bazen bir yengeç, bazen bir ayı, bazen ise bir kaplan olabilir tek bilmeniz gereken şey ölümcül oldukları. Hunterlar etrafa tuzaklar bırakabilir. Hunter oyuncuları genelde ok ve yay kullanır ve pet size saldırırken seri ok atışları ile siz farketmeden tahtalı köyü boylayabilirsiniz.
5-)Warrior (Hasar, Tank)
Biliyorum normalde MMORPG oyunlarında warrior hep amele karakterdir. Sıkıcıdır bir kere adamın yanına gider bir iki sert vuruş yaparsın ancak bu oyunda işler hiç öyle değil. Aşırı iyi kombolar yapan insanları seyrederken ağzım her seferinde açık kalıyor.
6-)Paladin (Tank, Hasar, Healer)
Paladinler çok güçlü savaşçılardır, koydum mu oturturlar. Öldürmek çok zordur hasarları da fena değildir ayrıca çok ta iyi birer healerlardır. Hatta yeteneklerinden bir tanesi ölü bir arkadaşını canlandırmanı sağlar.
7-)Priest (Healer, Hasar)
Paladinler gibi Priestlerin de canlandırma yetenekleri vardır. Takım arkadaşlarına çok yüksek derecede heal atarak ölmelerini imkansızlaştırabilir. Ancak bir de işin hasar kısmı var hasarı seçerseniz çok yüksek derecede shadow damage vurarak rakiplerinizi alt ederken bir yandan hala kendinize heal atabilirsiniz.
8-)Shaman (Hasar, Healer)
Shamanlar kendilerine ve takım arkadaşlarına çok güçlü bufflar vererek onları savaştta öne geçirebilir. Ayrıca yere farklı farklı koydukları totemlerde onu rakipleri karşısında birkaç adım daha öne geçirecektir.
9-)Rogue ( Hasar)
Roguelar, aşırı gelişmiş assasinlerdir. Genelde hançer ya da bıçak kullanan Roguelar görünmez olup birden rakiplerinin ensesinden hasar verip onlara neye uğradıklarını şaşırtabilir.
10-)Monk (Hasar, Healer, Tank)
Monklar, daha çok kung fu veya kareteciler gibidir elleri ile dövüşürler. çok yüksek alan hasarları olan Monklar aynı zamanda çok mobil yani hızlı karakterlerdir. En iyi özelliği ise ister hasar ister tank ister healer oynayın hepsinde takım arkadaşınızı canlandırabileceğiniz bir yetenek bulunuyor.
11-)Death Knight (Hasar, Tank)
Öncelikle bu class oyuna yeni başlayanlar için hiç önerilmez çünkü bu class 55 level da ve bütün olayların ortasında başlıyor. Fakat ben bunu söylediğim için eminim hepiniz gidip daha oyunu öğrenmeden bu class ı oynamaya çalışacak bu yüzden bu class ı size anlatıp sizi hypelamak istemiyorum.
12-) Demon Hunter (Hasar, Tank)
Evet, en iyiyi sona sakladım Demon Hunter, bu karaketi oynamak için daha önce 70 level a başka bir karakter kasmış olmanız isteniyor çünkü burda işler Death Knight ta olduğundan çok daha karışık. Tüm dünyayı fethetmek isteyen Demonlar ile savaşabilecek güce erişmek için kendilerini Demon Hunter adı altında Demon a dönüştüren bir gurubun üyesisin ve Illidan Stormrage adlı liderinizin dediklerini yapıyorsunuz. Daha oyunun başlangıcında yirmi civarında yetenek ile başlıyorsunuz.
Evet sanırım bu kadarı yeterli umarım okurken zevk almışsınızdır. Bu zorlu günlerde kendinize iyi bakın bol bol dizi/film izleyin bol bol oyun oynayın bol bol yapmaktan zevk aldığınız şeyleri yapın ama lütfen evde ve sağlıcakla kalın saygıdeğer GeekKafe okuyucuları.
Ve son olarak oyunun Muazzam sinematiklerinden sadece bir tanesi:
0 Yorumlar